Više od 100 pripadnika Rosu upalo na sever Kosova, uhapšena dva Srbina

Pripadnici ROSU uhapsili su rano jutros u akciji na severu KiM dvojicu Srba, saznaje Tanjug.

Kosovska policija saopštila je da je u ranim jutarnjim časovima na severu Mitrovice sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

„Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (RB) uključenog u nalog za pretragu“, navedeno je u saopštenju.

Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem.

„Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplenjena još dva komada oružja i municija“, navedeno je u saopštenju.

Prištinski list „Kosova pres“ javlja da je jedan od uhapšenih policijski istražitelj na severu KiM Rade Basara, koji je vodio istragu o ubistvu Olivera Ivanovića i za koga se sumnja da je skrivao dokaze.

Navodi se i da policija nije uspela da uhapsi treću osobu, komandanta kosovske policije za Sever Željka Bojića.

Uhapšeni su odvedeni u Prištinu, a kako se navodi, operacija se nastavlja u opštini Leposavić.

Nešto posle osam časova Kosovska policija završila je akciju upada na sever i povukla se južno od Ibra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ROSUsever Kosova
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Antisa

    Zasto se Srbija plasi da Kosovo udze u Interpol pa ko je kriv zna se prdekana a ko je nevin nema razloga da se plasi Interpola. Koliko je Srbija sprmala Interpolu zahteve za hapsenje Haradinija pa sud te drzave gde je uhapsen nisu imali dokaze da je Kosovski hetoj kriv. Znaci neceg se Srbija dobro bolji a i ne boljali se sta ste zla napravili narodu.

    • Anonimni

      Mnogo ste jadni kad morate i na Srpskim portalima da pricate gluposti – to dovoljno govorio o vama i tkz. Kosovu. Vi pristup interpolu imate preko UNMIK-a, a ni to ne bitrebalo da imate jer ste najgora zlocinacko mafijaska tvorevina koja je postojala u zadnjih 100 godina. Bukvalno zivite od kriminala, droge, trgovine organima i oruzjem – sa zlocinicima koji su licno klali i ubijalu na politickom celu te tvorevine.