Visoki savet sudstva o sudiji Miodragu Majiću ponovo sledeće nedelje, danas bez zaključaka i …

 Članovi Visokog saveta sudstva (VSS) danas su se upoznali sa dešavanjima vezanim za sudiju Apelacionog suda Miodraga Majića, a o tome će se raspravljati na narednoj sednici, kazao je agenciji Beta predsednik Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević.

„Neki od članova Saveta kazali su da nisu upoznati sa dešavanjima u vezi sa sudijom Majićem pa smo im podelili materijal kako bi se informisali“, kazao je Milojević i dodao da na današnjoj sednici  nisu doneti nikakvi zaključci ni odluke.

Kako je Milojević rekao, naredna sednica Visokog saveta sudstva biće održana u sredu, 29. maja.

Sudija Majić javno je kritikovao izmene Krivičnog zakonika kojima je uvedena doživotna kazna zatvora bez uslovnog otpusta za silovatelje i ubice dece, trudnica i nemoćnih lica i o tome govorio i u emisiji „Utisak Nedelje“, posle čega su u Skupštini Srbije poslanici Srpske napredne stranke i ministarka pravde Nela Kuburović izrazili sumnju u njegovu profesionlanu nezavisnost.

Poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević opužio je Majića i sudiju Hadži Omerovića da su primili novac kako bi doneli oslobadjajuću presudu „Gnjilanskoj grupi“.

Optužbe na njegov račun mogle su se čuti i na današnjoj sednici parlamenta na kojoj je poslanik SNS Aleksandar Marković rekao da je sudija Majić „deo šire zavere protiv Aleksandra Vučića“

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar