Vlada usvojila izmene uredbe o radovima na zaštiti poljoprivrednog zemljišta

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmene i dopune uredbe o utvrdjivanju programa izvodjenja radova na zaštiti, uredjenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2019. godinu.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavezalo se da što pre raspiše konkurs za dodelu sredstava, kako bi se blagovremeno sproveo postupak javne nabavke, saopšteno je iz Vlade Srbije.

„Neophodno je iskoristiti optimalne klimatske uslove za izvodjenje radova na poljoprivrednom zemljištu (adekvatna vlažnost, nivo podzemnih voda i drugo), kako bi radovi bili uspešno izvedeni u tekućoj kalendarskoj godini“, navodi se u Uredbi Vlade Srbije.

Na sednici su usvojene dopune Odluke o uslovima i načinu za smanjenje carinskih dažbina u 2019. godini sa osam na nula odsto za odredjenu robu, odnosno sredstva koja se koriste za potrebe ugradnje u liftove, čime se utiče na smanjenje cene gotovog proizvoda na domaćem tržištu i povećanje konkurentnosti na inostranom.

Odlukom Vlade Srbije, rimokatolička crkva Svetog Mihaela Arhandjela sa Župnim domom u Kraljevu dobila je status spomenika kulture kao „reprezentativni primer gotske sakralne arhitekture velike umetničke i istorijske vrednosti“.

Crkva je sagradjena 1933. godine za potrebe velikog broja stanovnika katoličke veroispovesti iz Francuske, Nemačke i zapadnih delova Kraljevine Jugoslavije, koji su se doselili u Kraljevo, radi angažovanja u novoformiranom Vazduhoplovno–tehničkom zavodu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar