Vođe Samoopredeljenja u EU obećali „regionalnu saradnju“

Lider kosovske stranke Samoopredeljenje Visar Imeri i kandidat te partije za premijera Aljbin Kurti nalaze se u poseti Briselu tokom koje su se sreli sa predstavnicima Evropske komisije i Evropskog parlamenta i obećali jačanje „regionalne saradnje“, prenose prištinski mediji.

Navodi se da su se prvog dana boravka Imeri i Kurti sastali hrvatskim evroposlanikom Toninom Piculom i predstavnicima Visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost EU Federike Mogerini.

„Tokom sastanaka vođeni su razgovori o formiranju nove vlade na Kosovu i potrebi promene političkog i upravnog kursa Kosova, ekonomskog razvoja koji rezultira zapošljavanjem, vladavine prava koje se bori protiv kriminala i korupcije i socijalne politike čiji je cilj smanjenje neravnopravnosti“, stoji u saopštenju Samoopredeljenja.

U njemu se tvrdi da su „predstavnici Evropske komisije i Evropskog parlamenta izjavili da će priznati demokratsku vladu koja ima većinu u parlamentu“.

Samoopredeljenje je saopštilo da su njegovi predstavnici naveli da će „pojačati saradnju u smeru integracije u EU i regionalne saradnje na osnovu dobrosusedskih odnosa i reciprociteta“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

KurtiSamoopredeljenje
Komentari (0)
Dodaj komentar