VOICE: Pokrajinska vlada na konkursu dodelila novce svojim funkcionerima

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu nakon što je na ovogodišnjim i lanjskim konkursima dodelio novac predsedniku Odbora za poljoprivredu u Skupštini Srbije Marijanu Rističeviću i zameniku gradonačelnika Novog Sada Srdjanu Kruževiću, nastavio je da daje novac političarima i državnim funkcionerima, odnosno udruženjima gradjana bliskim vlasti, piše danas Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Na konkursu za održavanje tradicionalnih manifestacija bespovratno novac je dobilo udruženje NS blok, čiji je predsednik Saša Igić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku, gradjevinarstvo i saobraćaj, navodi VOICE (www.voice.org.rs).

Igić je nosilac javne funkcije u Pokrajinskoj vladi, iz čijeg je budžeta dato 80.000 dinara njegovom udruženju.

Ranije je, kao član G17 plus, bio zamenik gradonačelnika Novog Sada.

NS blok formirao je 2011. godine, a 2016. to udruženje je kao grupa gradjana na lokalnim izborima u Novom Sadu podržalo Srpsku naprednu stranku.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je udruženju gradjana NS blok dodelio novac za organizovanje manifestacije „Tradicionalne tehnike i veštine izrade proizvoda“, u Kaću 8. juna 2019.

Novac je na tom konkursu dodeljen i udruženjima koja nemaju sajtove, o čijim aktivnostima nema dostupnih informacija i koje nemaju internetske prezentacije, odnosno fejsbuk stranice, piše VOICE.

Tim konkursima predvidjeno je da udruženja na svojim sajtovima moraju da obavljaju informacije o aktivnostima u okviru projekata finansiranih iz gradskog budžeta, ali o njima najčešče nema traga, dodaje VOICE.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar