Vojni sindikat podržao proteste gradjana u Srbiji

Vojni sindikat Srbije podržao je danas proteste gradjana koji se od 3. aprila svakodnevno održavaju na ulicama Srbije i dodao da posebno pozdravlja razumevanje učesnika tog protesta za probleme sa kojima se susreću radnici.

„Problemi radnika se mogu svrstati u dve grupe, probleme vezane za zarade i probleme vezane za uslove rada. Sadašnja vlast neminovno pokazuje da joj nije stalo do rešavanja niti jednog od dva problema. Prava radnika su grubo narušena i tome se mora stati na rep“, naveo je Vojni sindikat i dodao da vlast krši čak i one zakone koje je sama donela.

Vojni sindikat Srbije dodao je da proteste koji se svakodnevno odvijaju na ulicama gradova Srbije vidi isključivo kao mehanizam kojim narod pokušava da uvede red i spasi zemlju od neminovnog uništenja i zbog toga su pozvali sve zaposlene u sistemu odbrane da svojim prisustvom podrže mirne gradjanske proteste i učestvuju u nenasilnom ratu za spas ustavnog poretka Srbije.

Komentarišući situaciju u vojsci, Vojni sindikat je naveo da je od početka primena „mera štednje“ sistem odbrane napustilo oko 3.000 zaposlenih, zbog čega je u nekim jedinicama stepen popune ljudstvom ispod 50 odsto.

„U Ministarstvu odbrane ceo sprat ste ustupili Kancelariji za vezu sa NATO. Šta to radite? Nas optužujete za izdaju. Da li se zapravo radi o klasičnom mehanizmu odbrane, projekcijom sebe na druge? Da niste upravo Vi taj NATO plaćenik? Da li se sindikat bavi politikom? Sindikat je uvučen u politiku. Ministar odbrane je političar. Načelnik generalštaba je političar. Šta ostaje sindikatu u borbi za prava zaposlenih osim politike“, navodi sindikat u obraćanju ministru odbrane Zoranu Djordjeviću.

U saopštenju se podseća da su pripadnici vojske položili zakletvu svojoj zemlji i da od nje neće odstupiti, bez obzira na zastrašivanja, pretnje, laži i obmane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar