Vučić: Angela Merkel suštinski zabrinuta za Balkan

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Berlinu da je nemačka kancelarka Angela Merkel suštinski zabrinuta zbog dešavanja u regionu Zapadnog Balkana.

„Zabrinuta je zbog dešavanja u regionu. Ne zna ona sve detalje, znaju njeni saradnici, ali ona vidi celinu slike i prepoznaje suštinu. Ona je redak evropski lider koji je suštinski zabrinut“, rekao je Vučić za Radio – televiziju Srbije posle sastanka sa nemačkom kancelarkom.

Vučić je kazao da je sa Angelom Merkel razgovarao o bilateralnim odnosima, privlačenju investitora, regionalnoj stabilnosti, ističući da je nemačka kancelarka „veoma zadovoljna“ ekonomskom stabilnošću Srbije.

Vučić je rekao da evropski put Srbije zavisi od Nemačke, da naša zemlja može mnogo da nauči ako se ugleda na Nemce i njihov „pobednički mentalitet“.

„Nemačka danas postaje jedan od ključnih partnera Srbije“, rekao je Vučić i dodao da Nemci mnogo bolje razumeju reforme koje je sprovela Vlada Srbije.

Prema njegovim rečima, iz dana u dan povećava se broj ljudi u Srbiji koji je zaposlen u nemačkim kompanijama.

Upitan da li je Angela Merkel imala neke poruke uoči sutrašnjeg samita premijera Zapadnog Balkana u Sarajevu, Vučić je rekao da mu je „tačno rekla šta da kaže (evropskom komesaru za proširenje) Johanesu Hanu“.

„Rekao sam – ne brini, preneću“, kazao je Vučić i dodao da se poruke tiču razvoja odredjenih projekata sa Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Albanijom.

Vučić je gradjanima Srbije preneo pozdrave Angele Merkel, koja ga je zamolila da to učini. Istakao je da je za njega ogromna čast što je nemačka kancelarka s njim razgovarala više od dva časa, mimo protokola.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar