Vučić i Erdogan razgovarali o saradnji i situaciji u regionu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Pekingu s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o ekonomskoj saradnji dve zemlje i situaciji u regionu, kao i zajedničkim infrastrukturnim projektima.

Vučić je ocenio da su ekonomski odnosi Srbije i Turske sve bolji i zahvalio je Erdoganu što podstiče turske kompanije da investiraju u Srbiji, saopštila je Vlada Srbije.

On je izrazio zadovoljstvo sve većim interesovanjem turskih investitora, kao i širenjem postojećih kapaciteta kompanija koje već posluju u Srbiji.

Erdogan je uputio zvaničan poziv premijeru Srbije da odmah po preuzimanju predsedničke funkcije poseti Tursku, navodeći da će ta poseta doprineti razvoju odnosa dve zemlje.

„Srbija je veoma važna za mir i stabilnost regiona Zapadnog Balkana, i ako nemamo zajedničke granice, mi smatramo Srbiju susedom. Imamo veoma dobre odnose, ali se nadam da ćemo tu saradnju proširiti na svim poljima“, istakao je turski predsednik.

Predsednik Turske naglasio je da bi trebalo raditi više na zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao što su aerodrom Ladjevci u Kraljevu i autoput Tutin – Novi Pazar – Sjenica.

Dvojica lidera dogovorila su potpisivanje sporazuma o punoj slobodi trgovinskih odnosa izmedju Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, koji će biti potpisan u Beogradu u narednim mesecima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar