Vučić: Nisam otkazao koncert Georgieva, to je deo metodologije laži

Premijer i predsednički kandidat Aleksandar Vučić negirao je večeras da je otkazao koncert Vlade Georgieva u Smederevu.

Govoreći na televiziji Pink, kako je rekao, lažima koje njegovi politički protivnici neprestano izmišljaju, Vučić je rekao da je jedna od njih i ta da je otkazao koncert Georgieva u Smederevu.

„Nije niko otkazao koncert, nego je bilo pitanje da li će da ide u Dom kulture, pa su ga pitali hoće li da prati unapred ili procentom od karata, a karte mu ne idu najbolje…Onda smo, kao, zabranili da se to održi u sali, a pustili na trgu. Što smo mi mudra i pametna vlast, pa radimo protiv sebe“, kazao je on.

Taj slučaj je samo jedan u nizu iz kojeg se može videti „metodologija laži“, kako je rekao.

Takve laži nastaju, kaže, jer lažnu elitu ne zanimaju stvarni problemi građana, već nameću ono što su izmislili.

Zato insistiraju i na slučaju Savamala, rekao je, i naveo da su bile izmišljotina priče o tome da je u noći rušenja neko vezivan, a 11 svedoka je, kaže, reklo da niko nije vezivan.

„Treći dan sam rekao šta mislim o tome i uveren sam da će nadležni organi to da završe“, dodao je odgovarajući na pitanje voditelja šta je sa slučajem rušenja u Hercegovačkoj ulici u Savamali.

Vučić je dodao da su ga novinari 50 puta pitali za Savamalu, ali niko da li će u Srbiji biti pucnjave i ubijanja kao, kako je rekao, u Makedoniji.

„To običan narod pita, jer ih to zanima. Lažnu elitu to ne zanima, ne interesuju ih stvarni problemi. Važnije im je šta su zamislili, a zamislili su da Savamala bude važnija od ubijanja dece, važnije su im tri srušene protivpravne udžerice“, rekao je Vučić.

On je ponovio da nije ništa učinio kada je reč o rušenju u Savamali, ali da bi lično seo u bager i u sred bela dana srušio te udžerice, da mu je to neko tražio.

„Način na koji je izvedeno rušenje je loš i za to ljudi treba da odgovaraju, ali to je sitnica na kojoj će nastaviti da insistiraju“, rekao je i dodao da ih ne interesuju fabrike, a 55 ih je otvorio, a „nijednu zatvorio“, rekao je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Aleksandar Vučićvlado georgiev
Komentari (0)
Dodaj komentar