Vučić očekuje otvaranje poglavlja 32 i 35

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da očekuje da Srbija do kraja godine otvoriti poglavlja o Kosovu i fiskalnoj konsolidaciji, odnosno poglavlja 35 i 32 u pregovorima sa EU.

„Mi očekujemo otvaranje prvih poglavlja 32 i 35 i naredne godine 23 i 24 (vladavina prava). Mislim da ćemo brzo i da zatvorimo poglavlje 32, to je pitanje finansijske kontrole“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare predstavljajući izveštaj Evropske komisije o o napretku Srbije u evrointegracijama.

On je kazao da je u izveštaju u najvećoj meri objektivno prikazano ono što je Srbija uradila u prethodnih godinu dana.

„Izveštaj pokazuje da je Srbija čvrsto, stabilno i sigurno na evropskom putu i da hitrim koracima napreduje ka Evropskoj uniji“, kazao je Vučić.

On je kazao da je Srbija dobro ili izvrsno ocenjena u 33 od 34 poglavlja.

Vučić je kazao da mu je drago što je EU dobro ocenila rezultate u ekonomskim reformama i doprinos Srbije odnosima u regionu.

Upitan o izveštaju koji nije najpovoljniji po pitanju slobode govora, Vučić je kazao da će videti šta sve treba učiniti u toj oblasti.

Vučić izrazio uverenje i da će kriza u vezi sa otmicom zaposlenih u Ambasadi Srbije u Libiji biti uspešno rešena.

„Mi smo u kontaktu s licima koja razgovaraju sa otmičarima, nekada dođu različite informacije i zahtevi. Verujem da ćemo taj važan zadatak za našu državu, da bismo spasili živote naših građana, sa uspehom da odradimo. Ne bih da govorim o detaljima“, rekao je.

Vozač i službenica srpske ambasade u Libiji oteti su pre dva dana, prilikom napada na kolonu vozila u kojoj je bio i ambasador Srbije.

Premijer je kazao i da će o izveštaju MMF-a govoriti sutra nakon povratka iz Srebrenice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar