Vučić se izvinio zbog netačne izjave da u SAD na svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se danas gradjanima zbog netačne izjave da u Sjedinjenim Američkim Državama svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora navodeći da je bio umoran, da nije razmislio o verodostojnosti tog podatka i da nije imao loše namere.

On je na konferenciji za novinare posle sastanka sa potpredsednikom Indije Venkai Naiduom rekao da je taj podatak dobio od savetnika, ali da su u pitanju podaci uzeti sa nekog šaljivog sajta, a da je bio umoran i da nije razmislio te da je „ispao glup“.

„Želim da se izvinim gradjanima, ja sam sinoć na konferenciji za novinare govorio o nesrećama u gradjevisnkom sektoru  koji se dešavaju svetu i rekao kako na svakih deset sekundi ginu perači prozora u Americi, a to je podatak uzet sa nekog šaljivog sajta. Nisu krivi moji savetnici, da sam malo razmislio i da nisam bio umoran shvatio bih odmah“, rekao je Vučić i dodao da je normalno grešiti.

On je za svoj tim rekao da je najbolji i da želi da ih pohvali jer mu je uvek donosio pobede i da će to činitii u budućnosti.

„To što sam ja ispao glup i što je to bila glupost šta da radim, bez loše namere je bilo“, istakao je Vučić.
On je juče povodom pogibije dvojice radnika na gradilištu „Beograda na vodi“ rekao da u SAD na svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora.

„Indija će uvek moći da računa na podršku Srbije“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas potpredsedniku Indije Venkaj Naidu na odluci da ne prizna jednoglasno proglašenu nezavisnost Kosova i poručio da Indija može da računa na podršku Srbije u medjunarodnim institucijama.

„Možete da računate na našu podršku i naš glas, baš kao što smo mi uvek mogli da računamo na podršku Indije“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa Naiduom.

On je rekao da je tema današnjih razgovora bila ekonomska saradnja i da je trgovinska razmena dostigla 200 miliona dolara, ali da to mora da bude mnogo više.

Vučić je dodao da je Srbija ukinula vize za gradjane Indije i da se nada uspostavljanju vazdušnog saobraćaja izmedju Beograda i Delhija i Beograda i Mumbaja.

Potpredsednik Indije Venkai Naidu rekao je danas u Beogradu da su odnosi Indije i Srbije zasnovani na uzajamnom razumevanju i podršci.

„Indija i Srbija imaju istorijske i specijalne odnose kao suosnivači Pokreta nesvrstanih. Naši odnosi su zasnovani na uzajamnom razumevanju i podršci“, rekao je Naidu na konferenciji za novinare s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Prema Naiudovim rečima, poseta ima poseban značaj jer se obeležava 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Beograda i Nju Delhija.

Naidu je rekao da Indija neće priznati nezavisnost Kosova. „Indija podržava suverenitet Srbije i nema razmišljanja o promeni tog stava“, naveo je potpredsednik Indije.

On je izjavio da je s Vučićem razgovarao o svim važnim aspektima bilateralnih odnosa ali i globalnim i regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa.

„Posvećeni smo daljem radu na unapredjenju odnosa i proširenju bilateralne saradnje, pre svega u oblastima ekonomije, poljoprivrede, prehrambene industrije, odbrane, nauke i tehnologije, IT sektora, infrastrukture, turizma i farmaceutske industrije“, rekao je Naidu i dodao da je zadovoljan indijskim investicijama u Srbiji.

Takodje, dogovorena je bliska saradnja u UN i drugim medjunarodnim organizacijama, gde je posebno istaknuta borba protiv terorizma.

„Terorizam nema religiju. Terorizam je neprijatelj čovečanstva“, izjavio je Naidu.

Naidu će kasnije danas razgovarati s premijerkom Anom Brnabić i predsednicom skupštine Majom Gojković, a obratiće se i poslanicima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Pera

    Ama svakom se desi lapsus, prava glupost jeste prodati PKB, njive, izvorišta vode…privatizovati uspešne firme koje se kasnije dovedu do bankrotstva…ama spisak je dug. Što se tiče učestalih nesreće na gradilištima, to jeste tragično, a najčešče se dešava zato što neko nije poštovao propise, što je nedopustivo.

  • TVRD

    Sad kad nam se ceo svet smeje.