Vučić, Tramp i Makron traže rešenje za Kosovo

Iskorak u rešavanju kosovskog čvora mogao bi da bude napravljen u novembru, kada će predsednik Aleksandar Vučić imati priliku da se u Parizu sretne sa liderima Francuske i SAD, Emanuelom Makronom i Donaldom Trampom, pišu Novosti.

Oni će 11. novembra zajedno prisustvovati velikoj vojnoj paradi u prestonici Francuske povodom 100. godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu.

Vučić će tu priliku iskoristiti da sa nekim od najvećin svetskih liderac razmeni stavove o KiM i pokuša da dobije njihovu podršku za kompromismo rešenje aza Kosovo, navodi list.

Susreti u Parizu mogli bi da budu vrhunac Vučićeve diplomatske ofanzive u vezi sa KiM, jer će samo nekoliko dana ranije o kosmetskom problemu razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji dolazi u Beograd na vojnu paradu koju organizuje Srbija, takođe povodim veka od završetka Velikog rata, navele su Novosti.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

KosovoMakronTramp
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • IGOR

    Bilo kakvo resenje po pitanju Kosova,bolje je nego ovo stanje „ni ziv,ni mrtav“.Mi koji zivimo u Srbiji,nemamo vise zivaca,da slusamo ta preganjanja,cije je Kosovo.U ekonomskom smislu,to sto pitanje Kosova nije definitivno reseno,kosta nasu zemlju,milijarde evra,koje nismo dobili od EU i drugih institucija,samo zbog toga,sto to pitanje nije vec reseno odavno.Demokratska Vlada,na cijem je celu bio Boris Tadic,svojim mlakim i nesposobnim odnosom prema resavanju gorucih pitanja,ostavila je resenje Kosovskog problema,nekom drugom.!

  • Vladimir Urosevic

    Nema razgovora ni sa kim,to je nasa stvar.Sto su nas bombardovali bog im nece oprostiti.

  • Anonimni

    Trebalo bi sva trojica da znaju ko su i kakvi su, onda da vide sa kim i od koga traže bilo šta. Kosovo je Sveta zemlja i neće o njoj odlučivati ova „trojka“, niti samo ova generacija.

  • TVRD

    Kad ti rešava sudbinu onaj ko ti je bacao bombe na glavu čemu se nadati.