Vulin: Rano je govoriti o tome koliko će biti povećane plate u javnom sektoru i penzije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je još rano govoriti o tome koliko će plate u javnom sektoru i penzije biti povećane, dodajući da je siguran da će vojska, policija i pripadnici bezbednosnih struktura biti obuhaćeni tim povećanjem „na najviši mogući način“.

Vulin je za Radio-televiziju Srbije rekao da u Vladi Srbije još uvek nije bilo razgovora o tome koliko bi to povećanje moglo da bude jer, kako je naveo, prvo se moraju sagledati odredjeni fiskalni parametri da bi se donela odluka o iznosu povećanja.

„Ova Vlada nastavlja kontinuitet politike vlade Aleksandra Vučića, koja je vodila računa o tome da se troši samo onoliko koliko se zaradi. Nikako više od toga. I ovo povećanje plata i penzija će biti iz realnih izvora, nećemo se zadužiti za to. Zato će ono biti sigurno i stabilno“, rekao je Vulin.

Govoreći o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Vulin je ponovio da će njihova izgradnja početi krajem avgusta ili počtkom septembra.

„U ovom trenutku završavaju se projekti. Privode se kraju odgovarajuće procedure. Radi se na pripremi lokacija. U izgradnji ovih stanova učestvovaće i vojna gradjevina“, rekao je Vulin.

Dodao je da će stanovi biti uradjeni dobro i kvalitetno, po najvišim standardima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar