Vulin: Uhapšeno osmoro stranih državljana, pokušali da snimaju i udju u vojne objekte

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da su pripadnici Vojne policije uhapsili osmoro stranih državljana koji su pokušali neovlašćeno da snimaju ili udju u vojne objekte.

Vulin je tim povodom ocenio da „tako veliki broj stranih državljana i tako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen“.

„Nadležne službe rade na rasvetljavanju svih ovih dogadjaja, i kada budemo doneli odgovarajuće zaključke, obavestićemo javnost. Ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost“, kazao je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

On je dodao da gradjani mogu da budu mirni i pouzdani u Vojsku Srbije jer su kako je naveo, „svi nadležni organi veoma efikasni, veoma budni i vode računa o bezbednosti vojnih objekata i svakog našeg gradjanina“.
 
„Sve naše bezbednosne strukture su uključene u rešavanje ovih slučajeva, a vrhovni komandant Vojske Srbije se redovno izveštava“, kazao je ministar.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je dobio neke informacije o hapšenju američkih državljana u Srbiji ali je i dodao da ne smatra da je to „nešto posebno opasno“.

„Ne mislim da je to nešto posebno opasno, bilo je tu i državljana nekih drugih zemalja ali da ne govorim ništa dok ne dobijem izveštaj službe bezbednosti“, kazao je predsednik Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Iskonstruisace vec Oni pricu da je to upereno protiv njih i njihovih „reformskih“poteza . Valjda se oprvo utvrde cinjenice i onda se oglase portparoli a ne odmah Predsednici ili Ministri koji ne silaze sa ekrana i stalno saopstavaju i kontaktiraju sa „novinarima“O;adite malo,mozda je bilo snimanje za neki film strave i uzasa.