YIHR Kosovo traži od policije da preduzme korake kako bi se budući incidenti tretirali …

Inicijativa mladih za ljudska prava Kosovo (YIHR Kosovo) zatražila je danas od kosovske policije da, nakon incidenta na Bistričkom mostu kada je ranjen Srbin, preduzmu korake kako bi osigurali da se budući incidenti tretiraju transparentno.

„Duboko je zabrinjavajuće što je Kosovska policija prvobitno negirala bilo kakvu umešanost u pucnjavi, bez sprovođenja odgovarajuće istrage. Ovakvo ponašanje podriva poverenje javnosti u institucije za sprovođenje zakona. Od suštinske je važnosti da Kosovska policija odmah preduzme korake za rešavanje ovog pitanja, kako bi se osiguralo da se budući incidenti tretiraju transparentno i na zakonom propisan način“, naveli su iz Inicijative u saopštenju.

Osudili su incident koji se dogodio u ranim jutarnjim satima u ponedeljak, 10. aprila na Bistričkom mostu, gde je kosovski Srbin M.J. povređen u pucnjavi u kojoj je učestvovao kosovski policajac.

Nakon sprovođenja istrage od strane policijskih jedinica na regionalnom i centralnom nivou, Kosovska policija je pribavila dokaze koji sugerišu moguću umešanost policajca u incident sa pucnjavom iz vatrenog oružja.

„Od suštinskog značaja je da Kosovska policija i druge relevantne institucije nastave da obaveštavaju javnost o tekućim istragama i nalazima, na transparentan i nepristrasan način, u skladu sa zakonom. Pozivamo Policijski inspektorat Kosova i nadležne istražne organe da preuzmu sve neophodne korake kako bi osigurali da pravda bude zadovoljena, kao i da počinioci za ovaj zločin odgovaraju u skladu sa zakonom“, naveli su iz Inicijative mladih za ljudska prava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar