Za predsednika PUPS – solidarnost i pravda u Ćupriji, izabran Slavko Cvetković

Za predsednika opštinskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) – solidarnost i pravda u Ćupriji danas je izabran Slavko Cvetković, saopštila je ta stranka.

U saopštenju je navedeno da je izborna skupština opštinskog odbora PUPS – Solidarnost i pravda Ćuprija održana u prisustvu delegata svih mesnih odbora i brojnih gostiju.

„Po četvrti put za predsednika ovog opštinskog odbora izabran je Cvetković“, navela je ta stranka.

Cvetković je kazao da „Ćuprija i Pomoravlje umeju da prepoznaju čestite i odgovorne ljude, te da je PUPS uspevao da na lokalnim izborima, samostalno ostvari izuzetno dobre rezultate.

„Na izborima od 2016. osvojili smo 11,8 odsto pa sve do poslednjih izbora 2020. kada smo imali 7,4 odsto“, kazao je on.

Rekao je da je posvećenost te stranke „penzionerima i poljoprivrednicima u okolnim selima dobro poznata i podržana od velikog broja građana“.

„Nastojaćemo da ostanemo konstruktivan, odgovoran i prepoznatljiv politički akter lokalne samouprave. Sve dobro i korisno za građane Ćuprije i okolnih sela uvek će imati našu punu podršku“, rekao je Cvetković.

Predsednik Izvršnog odbora PUPS – Solidarnost i pravda Ilo Mihajlovski naveo je dosadašnje rezultate rada i programske ciljeve ove partije za naredni period, a koji su, kako je kazao, usmereni na sve tri grupacije u fokusu PUPS – solidarnost i pravda – penzionere, poljoprivrednike i proletere.

Naveo je da se, odlukom države da od januara 2023. penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav te stranke, poznat kao „Tri P“ kome je, kako je kazao,  punu podršku dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, time se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

Naveo je i da prioritet PUPS-a ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima, dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode i zalaganje za reformu fonda Penziono invalidskog osiguranja u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

Kazao je i da se nastavlja i zalaganje, za mlade poljoprivrednike, inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje, koja nije data u zakup, onima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.

Mihajlovski je ponovio da se ta stranka snažno zalaže za predlog svog lidera Milana Krkobabića o uvođenju takozvanih socijalnih – garantovanih penzija u iznosu ne manjem od 100 evra.

„Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda“,. kazao je on.

Naveo je da je među njima najveći broj žena sa sela, te ocenio da bi takav vid davanja bili potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Kazao je i da se zalaganje za zaposlene nastavlja pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi domaći radnici imali jednaka prava kao i oni u zemljama iz kojih te kompanije dolaze.

Za potpredsednike gradskog odbora PUPS – Solidarnost i pravda su izabrani Anika Ristić, Zoran Zdravković i Dragan Jovanović.

Na istoj sednici izabrano je devet članova stalnog sastava Gradskog odbora, Nadzorni odbor i Disciplinska komisija.

Pomoćnik predsednika opštine Branko Milojević, u ime Srpske napredne stranke, je izjavio da je PUPS – Solidarnost i pravda cenjen konstruktivni učesnik gradske samouprave na koga, kako je kazao, SNS uvek može da računa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar