Zajedno: Otkazana tribina opozicionih poslanika u Leskovcu biće ipak u petak u restoranu

Tribina pod nazivom „Da li Beograd vidi Leskovac“, na kojoj je trebalo da govore opozicioni poslanici, otkazana je kasno sinoć, saopštila je danas stranka Zajedno.

Kako su naveli, tribinu u Leskovcu otkazala je direktorka gradskog Centra za stručno usavršavanje, Anđela Kostić Minić, a Jugpress kao organizator tribine obavestio je javnost da će tribine ipak biti u petak od 19 sati, ali u Restoranu „Čaršija“.

Na tribini u petak govoriće predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, predstavnik Ne davimo Beograd Robert Kozma i predsednik Pokreta SRCE Zdravko Ponoš.

Iako je organizator tribine prethodno dogovorio korišćenje prostora javne ustanove – Centra za stručno usavršavanje, njegova direktorka koja je iz Srpske napredne stranke (SNS) je ipak naknadno odlučila da povuče gostoprimstvo „i tako pokaže da u Leskovcu u prostorima u javnom vlasništvu nema mesta za glasove i mišljenja onih građana koji ne veruju samo vladajućoj većini“, navela je stranka Zajedno.

Poslanik Zajedno iz Leskovca, Nebojša Cakić, ocenio je da taj slučaj dokazuje koliko je teško baviti se u unutrašnjosti Srbije opozicionim radom.

„Do sada nije bilo problema pri organizovanju opozicionih skupova i da ovo je prvi put da se na ovakav način pokušava sprečavanje opozicionog delovanja, rekao je Cekić.

On je ukazao da, „umesto da svima nama u gradu Leskovcu bude čast i zadovoljstovo da ugostimo tri predsednika Poslaničkih grupa u Skupštini Srbije i čoveka koji je bio drugi na poslednji predsedničkim izborima, i iskoristimo njihovo prisustvo da ih upoznamo sa problemima najnerazvijenijeg grad u Srbiji, lokalna vlast čini sve što može da spreči održavanje tribine“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar