Zajedno: Šapić da pokrene postupak koji bi utvrdio činjenice ko kojih je došao BIRN

Stranka Zajedno pozvala je gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da pokrene pravni postupak koji bi utvrdio činjenice organizacije BIRN povodom nelegalne gradnje.

Prema istraživanjima BIRN-a, pronadjeno je više od 300.000 objekata površine veće od 450.000 kvadratnih metara koji su, kako je navedeno, ozakonjeni bez jasnog zakonskog osnova.

„Ukoliko pak i gradonačelnik Šapić pokaže da nije u mogućnosti da podstakne pokretanje postupka, iz razloga ličnog interesa, na primer njegovog ličnog učešća u bespravnoj legalizaciji, ili iz bilo kog drugog razloga, to će biti potvrda da njegova tvrdnja o postojanju pravosudja u Srbiji ostaje u domenu retoričke tvrdnje sa ciljem zaštite interesne grupe kojoj i sam pripada“, navedeno je u saopštenju stranke.

Kako je ranije objavljeno, Šapić je izjavio, povodom istraživanja organizacije BIRN o nelegalnoj legalizaciji stambenih objekata u Beograd, da svako ukoliko krši zakon sa bilo koje pozicije u Gradu Beogradu ili se bavio nelegalnim radnjama treba da odgovara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar