Završen protest Dveri i Zdrave Srbije

Protest „Ovako više ne može“ završen je večeras oko 20.00 ispred zgrade Radio-televizije Srbije gde su predstavnici pokreta Dveri i Zdrave Srbije došli da zatraže gostovanje u drugom Dnevniku te medijske kuće.

U hol RTS obezbedjenje je primilo predsednike tih pokreta Boška Obradovića i Milana Stamatovića, ali njihov zahtev nije uslišen, odnosno nisu pušteni da budu gosti u Dnevniku koji je u toku.

Obradović je učesnicima skupa poručio da će doći opet, ali da sledeći put neće moći da im zabrane gostovanje.

On je dodao da su pre 15 dana on i Milan Stamatović uputili zahtev RTS-u da u informativnom programu javnog medijskog servisa opozicija bude mnogo više zastupljena, da teme iz unutrašnjosti Srbije budu zastupljenije, kao i da svako veče radnim danima posle Dnevnika 2 budu prikazivane informativne emisije u kojima bi mišljenja i stavove sučeljavali predstavnici opozicije i vlasti.

Obradović je rekao da bez slobodnih medija nema slobodnih izbora, a RTS je nazvao Pinkom 2, odnosno „rezervnim partijskim glasilon Srpske napredne stranke“.

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović rekao je da su danas na protest u Beograd došli da traže pravdu.

„Pustite nas da govorimo o problemima srpskog radnika, seljaka, privrednika, poljoprivrednika, srpskog naroda, a ne da o nama govore drugi“, rekao je Stamatović.

Ispred RTS govorio je i poslanik u Skupštini Srbije Slaviša Ristić, član pokreta „Otadžbina“ sa Kosova i Metohije, koji je rekao da je došao da pozdravi okupljene od većinskog dela Srba koji žive na Kosovu i Metohiji i koji neće da prihvate, kako je rekao, „zločinca za premijera“.

On je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „najveći izdajnik srpskog naroda“ i da laže da ima većinsku podršku naroda na Kosovu i Metohiji, a i to samo zahvaljujući svojim medijima.

Organizatori su poručili da će protestovati sve dok ne sruše aktuelnu vlast Aleksandra Vučića.

Protest je počeo danas u 14.00 ispred televizije Pink, gde su Dveri i Zdrava Srbija ponovile zahteve da se oduzme nacionalna frekvencija toj televiziji i zabrane rijaliti programi. Ispred zgrade Pinka došlo je do incidenta u kojem su napadnute dve novinarke Pinka, Gordana Uzelac i Mara Dragović, i jedan učesnik skupa.

Vlasnik Pinka Željko Mitrović za vreme protesta puštao je klasičnu muziku sa razglasa i poručio da se niko neće mešati u njegovu uredjivačku politiku i zalaziti u pravo privatne svojine.

Protest je u 16.00 nastavljen ispred Vlade Srbije, gde su se obraćali brojni radnici urušenih preduzeća, kao i Obradović i Stamatović, koji su kritikovali vlast i Aleksandra Vučića, a najviše su mu zamerili ulazak Srpske liste u kosovsku vladu Ramuša Haradinaja, kojeg Srbija tereti za ratne zločine na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine.

Posle Vlade, okupljeni su prošetali centralnim gradskim ulicama i zastali ispred Predsedništva, gde je Obradović poručio da će Vučić biti ismejan, kao „rijaliti klovn koji nije ispunio ni jedno svoje obećanje i koji će zajedno sa Željkom Mitrovićem završiti u Zabeli“.

Isred Presedništva su puštali pesmu „Gusta mi magla padnala more na toj mi ravno Kosovo“.

Učesnici su se obraćali sa kamiona, odakle je puštana i raznovrsna muzika, a učesnici protesta nosili su zastave pokreta i državne zastave.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar