Zelenović: Napravićemo dogovor sa Zapadom, da rešavamo izazove

Nosilac parlamentarne liste koalicije „Moramo“ Nebojša Zelenović izjavio je danas da je cilj te koalicije po dolasku na vlast da napravi dogovor sa Zapadom da sve izazove političke, regionalne i medjunarodne, država rešava u dogovoru sa Zapadom.

„Mi smo jedina politička opcija u ovom trenutku koja nema problem da to kaže“, kazao je Zelenović u Beogradu.

On je ocenio da je sada prilika da Srbija postane „supersila“ u proizvodnji hrane i da država umesto da pravi zalihe uvezene hrane, trebalo bi da je domaći poljoprivrednici proizvode.

Kako je naveo, glas za tu koaliciju jeste glas protiv iskopavanja litijuma i protiv kompanije Rio Tinto.

Podsetio je da koalicija ima plan za poboljšanju kvaliteta vazduha u Srbiji, ali i da obezbedi zaštitu svakog radnika i svakog gradjanina koji trpi pritiske.

Predsednička kandidatkinja te koalicije Biljana Stojković rekla je da obećava da će voditi zemlju najbržim putem do Evropske unije (EU).

„Mnogi naši susedi su znali gde idu i tamo su stigli“, navela je Stojković i dodala da vlasti u Srbiji ne znaju gde državu vode.

Kao predsednica će se boriti za vladavinu prava, dodala je, poštovaće svako slovo Ustava, a kao najvažnije istakla je da će se zalagati za razgraničenje tri grane vlasti.

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije „Moramo“ Dobrica Veselinović kazao je da ta koalicija nije proizvod političke kalkulacije, već da su oni godinama zajedno na ulici.

Prema njegovim rečima, gradjanima je bila potrebna zeleno-leva politička alternativa.

Ponovio je da će se ta koalicija u Beogradu prvo baviti pitanjem kvaliteta vazduha, a zatim saobraćajem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar