Zelenović o krizi u Šapcu: Ponoviti izbore na svih 100 biračkih mesta

 Gradonačelnik Šapca i nosilac liste „Šabac je naš“ Nebojša Zelenović zatražio je danas da lokalni izbori opet budu ponovljeni na svih 100 biračkih mesta u gradu.

Navodeći da prethodni krug glasanja treba poništiti u celosti i održati nove izbore „na zakonit način“, Zelenović je najavio da će „čitava procedura imati ishod pred medjunarodnim institucijama“.

„Naš ustavni poredak priznaje Strazbur. Videćemo se tamo sa svim dokazima koje smo pripremili, videćemo se sa Aleksandrom Vučićem lično. Dok se dešava kradja izborne volje, kriminalci vršljaju i niko ih ne sprečava da čine krivična dela. Mi našu borbu nastavljamo i pobedićemo i to će se desiti pred svim institucijama koje priznaje naš ustavni poredak“, rekao je Zelenović na konferenciji za novinare u Šapcu, a saopštio njegov kabinet.

On je posle odluke Upravnog suda u Novom Sadu da se ne ponavljaju izbori na jednom biračkom mestu u Šapcu gde je postojao izborni listić više od broja upisanih birača, optužio Vučića da „razvaljuje ustavni poredak Srbije“ i ocenio da su institucije postale „ispostave Srpske napredne stranke“.

„Ustavni i Upravni sud su fasada za tu instituciju. Darko Glišić je najavio ove nezakonite radnje i mi ih sada gledamo, one su stigle iz centrale SNS-a i o tome je Vučić lično odlučio, a sada gledamo kako institucije krše zakon“, naveo je Zelenović.

U subotu, 3. oktobra, u Šapcu su ponovljeni izbori na pet biračkih mesta, na koje je od 5.829 birača izašlo manje od polovine upisanih.

Nakon tri prethodna glasanja, Srpska napredna stranka je proglašavala pobedu, dok dosadašnji gradonačelnik Nebojša Zelenović tvrdi da su izbori zbog nepravilnosti bili neregularni.

Nakon glasanja 21. juna, izbori su poništeni na 27 od ukupno 100 biračkih mesta, a u drugom krugu koji je održan 5. septembra poništeni su na pet birališta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar