Zelenović: Vraćanje zakona o vodama politički cirkus vlasti

Predsedavajući Otvorene gradjanske platforme Akcija, Nebojša Zelenović ocenio je danas kao „politički cirkus vladajuće stranke“ predlog Ministarstva poljoprivrede o povlačenju iz procedure zakona o vodama.

Zelenović je u pisanoj izjavi naveo da neustavnost zakona „nije bila motiv“ za vraćanje tog akta skupštini na ponovno odlučivanje jer su kako je ocenio, „svi akteri te priče od početka znali šta je po Ustavu i zakonu a šta nije, kao i da nijedan propis ne može da se nadje u proceduri bez aminovanja sa Andrićevog venca“.

„Iako je propao pokušaj vlasti da se po hitnom postupku i mimo učešća javnosti usvoji ovaj zakon, sumnjamo da će odustati od namere da legalizuju korupciju koja će imati katastrofalne posledice po naše reke“, naveo je Zelenović a prenela Akcija.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede odlučilo je da, nakon što predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije potpisao izmene i dopune Zakona o vodama, predloži Vladi Srbije povlačenje iz procedure predloga tog zakona, kao i da se o novom nacrtu zakona sprovede javna rasprava, potvrdjeno je ranije danas agenciji Beta u tom ministarstvu.

Istaknuto je da će, pre slanja Vladi Srbije novog nacrta zakona na usvajanje, biti sprovedena javna rasprava, radi obezbedivanja najšire saglasnosti stručne javnosti i gradjana.

O datumu i vremenu trajanja rasprave, javnost će biti blagovremeno obaveštena, rekli su u ministarstvu.

Prethodno je danas objavljeno ;da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije potpisao izmene i dopune Zakona o vodama i da će taj dokument biti vraćen Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje, jer nije donet u skladu sa Ustavom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar