Živković: Vučić pobegao od pitanja

Poslanici Nove stranke i Pokreta za preokret uputili su ponovo danas pitanje premijeru Aleksandru Vučiću i predstavnicima vlasti zašto ni ovog poslednjeg četvrtka u mesecu nisu došli u Skupštinu Srbije da odgovaraju na poslanička pitanja.

Poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević pitao je zašto predsednik Vlade Srbije ne drži datu reči da će dolaziti u parlament.

„Pitam ovde u skupštinskom holu zašto nisu danas na svom radnom mestu. Ako hoćemo da se pridržavamo zakona i vladavine prava trebalo bi da budu u skupštinskoj sali“, rekao je Pavićević pred novinarima u skupštinskom holu, gde su opozicioni poslanici maketi vlade postavljali pitanja.

Poslanik i lider Nove stranke Zoran Živković naveo je da je vrh bezobrazluka to što je Vučić danas bio u zgradi Skupštine na jednom skupu i što je, kako je naveo, „pobegao ponovo od pitanja, što je dokaz kukavičluka i bezobrazluka“.On je pitao i po kom osnovu i zakonu EPS može da naplaćuje taksu za RTS, kada je registrovana šifra delatnosti EPS-a „proizvodnja i trgovina električne energije“.

Poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović pitao je Vučića zašto ne odustaje od namere da ovi izbori budu nepošteni i zašto ne odustaje od namere da se završe kroz kupovinu glasova i pritiske na gradjane i ucene.

On je premijera pitao i zašto do danas nije odgovorio na poziv opozicije za sastanak na kom bi se raspravljalo o stvaranju uslova za poštene izbore.

Veselinović je Vučića pitao i da li pristaje da se povuče nakon gubitka narednih izbora, odnosno da li je spreman da prizna rezultate izbora.

Vladimir Pavićević je još zatražio i da se organizuju vanredni izbori u Beogradu, navodeći da nema logike da se izbori organizuju na republičkom nivou i po opštinama, ali ne i za Skupštinu grada.

Komentarišući primedbe i pitanja Pavićevića i Živkovića, poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović izjavio je danas da predstavnici Vlade Srbije nisu došli u parlament poslednjeg četvrtka u mesecu da odgovaraju na pitanja poslanika jer nema sednice, a ne iz straha od njih.

Martinović je rekao da premijer nema razloga da se boji opozicije i njihovih pitanja i da je iz skupštinskih duela uvek izlazio kao pobednik.

„Nije prisutan nikakav strah od (Vladimira) Pavićevića, (Janka) Veselinovića ili nekog drugog. Aleksandar Vučić je šampion u političkim duelima u skupštini i ako se ne bi nekog plašio to je ova opozicija“, rekao je Martinović.

On je naveo i da vlada nema čega da se plaši i da ide ponosno na izbore.

„Mislim da je gradjanima dosta (Zorana) Živkovića i DOS-a u jednoj, dve ili pedeset kolona i ubedjen sam da će glasati za SNS i pobedu Srbije“, istakao je Martinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar