Žustra rasprava u Savetu Evrope, protest zbog prisustva predstavnice Prištine

Rad Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope obeležila je žustra rasprava članova srpske delegacije sa predsednicom komiteta Rijom Oumen, povodom poziva i prisustva na sastanku takozvane ambasadorke Kosova, koja nije akreditovana u SE, saopštila je Skupština Srbije.
Srpska delegacija je ocenila prisustvo takozvane ambasadorke Kosova kao vid pritiska na članove Komiteta prilikom glasanja za novog izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za KiM, preneo je javni servis.

Iako je predsednica Komiteta priznala da je pogrešila, i iako su članovi srpske delegacije insistirali da se predstavnica privremenih institucija Kosova udalji sa sastanka, to se nije dogodilo, navodi se u saopštenju.

Delegacija je odlučila da o ovom incidentu i ponašanju predsednice Komiteta obavesti Lilijan Mori Paskije, predsednicu PS Saveta Evrope.

Narodnu skupštinu Republike Srbije na sastanku Političkog komiteta predstavljali su članovi delegacije Marija Obradović i Žarko Obradović, na čelu sa šefom delegacije Aleksandrom Tomić.

Na sastanku Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope nemački poslanik Piter Bejer izabran je za izvestioca o situaciji na Kosovu i Metohiji.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rasprava
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Ako nijesu udaljili Kosovsku delegaciju na naš zahtjev, trebala je naša delegacija napustiti.Zato se oni tako prema nama i ponašaju jer znaju da nas mogu ponižavati koliko gog žele.Nemamo mi političare koje možemo nazvati našim(Srpskim).Nema tu odvažnosti ni stogih pravila i principa.A ako je tako , a jeste onda se zna šta je uzrok-nijesu naši.

    • Anonimni

      NEMAM STA DA DODAM SEM DA JE DELEGACIJA KUKAVICKI OSTALA UMESTO DA NAPUSTI SEDNICU !

      • AA ( americki alah)

        sta lupetas, pojma nemas o diplomatiji. Naprotiv, pokazali su da su iznad svih tih njihovih provokacija