Zvaničnica NATO kod Vučića: Podrška Srbiji u očuvanju stabilnosti

Zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler danas se u Beogradu sastala s predsednikom Aleksandrom Vučićem i podržala napore Srbija za očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu, saopštila je predsednikova pres-služba.

Gotemeler će popodne u Beogradu biti na prijemu koji Vučić priredjuje povodom svog stupanja na dužnost predsednika Republike.

Vučić je u razgovoru s Rouz Gotemeler rekao da „veoma ceni“ odluku NATO da na visokom nivou bude predstavljen na prijemu povodom njegovog stupanja na dužnost.

„To je još jedan pokazatelj medjusobnog uvažavanja i dobre saradnje koja se razvija uprkos vojnoj neutralnosti Srbije“, rekao je Vučić.

Gotemeler je izrazila zadovoljstvo što je intenziviran dijalog Srbije i NATO na najvišem nivou, uz poštovanje stava Srbije o vojnoj neutralnosti, i ponovila poziv generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga Vučiću da poseti sedište NATO u Briselu.

Vučić je, kako je saopšteno, zahvalio za ulogu KFOR kao garanta bezbednosti Srba na Kosovu, i zamolio zvaničnicu NATO da prenese pozdrave Stoltenbergu, za koga je rekao da „svojim odmerenim izjavama pokazuje razumevanje za poziciju Srbije i njene vitalne interese“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar