Zvaničnik Velike Britanije: Prajd i jednakost su fundamentalne vrednosti

Stalni podsekretar britanskog Ministarstva spoljnih poslova – Forin ofisa, Sajmon Mekdonald otvorio je večeras u Beogradu „Kvir (Queer) Salon 2017“, u okviru „Nedelje ponosa“, uz poruku da su „Prajd“ i jednakost svih grajana fundamentalne vrednosti svakog društva.

„Prajd i jednakost su glavna tačka u agendi britanskog društva i njene vlade“, rekao je Mekdonald i poručio da su to vrednosti koje se šire šriom sveta, pa i u Beogradu i Srbiji.

Mekdonald koji se prethodno sasatao s predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, izrazio je zadovoljstvo što će učestvovati u beogradskoj „Paradi ponosa“.

Izložba je otvorena u Velikoj Galeriji Kulturnog centra „Grad“.

Po rečima kustoskinje izložbe, Ane Simone Zelenović, ovogodišnji „Queer Salon“ fokusiran je na „dekonstrukciju termina kvir“ i prikazuje radove odabranih umetnika iz regiona, medju kojima i iz Albanije, koji su učestvovali u značajnim umetničkim takmičenjima.

Kako je dodala, ovogodišnji „Queer Salon“ ima dva osnovna cilja: da „predstavi multimedijalni sadržaj koji analizira značenje i implikacije termina kvir na umetnost i medije u Srbiji“, i da „definiše kvir umenost“.

Tokom „Nedelje ponosa 2017“ biće organizovano 50 priredbi u Beogradu – izložbe, koncerti, filmske projekcije, debate, konferencije, „Pride Forum“.

„Nedelja ponosa 2017“ je otvorena izložbom Mirka Ilića „Tolerancija“, a biće završena šetnjom od Slavije do Trga Republike, 17. septembra u podne.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar