ZZS: Nova pretnja smrću Nebojši Zelenoviću

Zajedno za Srbiju (ZZS) saopštila je danas da je lideru te stranke Nebojši Zelenoviću i članovima njegove porodice upućena „pretnja smrću“.

Iz ZZS su naveli da su primili pismo u kom je Zelenoviću dat rok od sedam dana da „uputi izvinjenje zbog izdaje“ kao i da mu je poručeno da „počiva u miru“.

„Zahtevamo od nadležnih organa da hitno nadju one koji prete smrću neistomišljenicima i pitamo ko je taj koji sme da daje rokove pod smrtnom pretnjom bilo kome u Srbiji. Pretnje su prijavljene Ministarstvu unutrašnjih poslova i očekujemo da se hitno objavi ko stoji iza pretnji i procesuira u skladu sa zakonom“, naveli su iz Zajedno za Srbiju.

Ocenili su da su takve pretnje „dokaz da Srpska napredna stranka radikalskim narativom pokušava da stvori podele, netrpeljivost i mržnju medju gradjanima“.

„Osnovano sumnjamo da ovo pismo dolazi sa istog mesta sa kog su poslati batinaši na gradjane u Šapcu, odakle su štampane i poternice za advokatima, novinarima i maloletnicima i logična je posledica ignorisanja koje institucije pokazuju u ovim slučajevima“, naveli su iz Zajedno za Srbiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar