Anonimusi najavili obračun sa mudžahedinima u BiH

Hakerska grupa Anonymous u najnovijoj video poruci poručila da dolazi u Bosnu i Hercegovinu, gde su nakon Pariza ubijena dvojica vojnika, što je okvalifikovano kao teroristički napad.

U sarajevskom naselju Rajlovac pre dva dana Enes Omeragić ubio je dva vojnika oružanih snaga BiH – jednog Srbina i jednog Bošnjaka.

„Zdravo. Mi smo smo Anonymousi. Kao što znate, objavili smo rat IDIL-u u Francuskoj, a sada dolazimo u Bosnu i Hercegovinu. Čuli smo da se tamo desio teroristički napad i sad ćemo se boriti protiv mudžahedina i grupa koje podržavaju IDIL. Vaše ime, mudžahedin, prevodi se kao ratnik, ali vi niste ratnici“, navode Anonymousi.

Dodaju da će oboriti svaki veb sajt koji bude imao veze sa IDIL-om.

„Naši napadi će biti moćniji nego ikada. U ovom trenutku ne objavljujemo rat samo IDIL-u, nego i svim teroristima koji nanose štetu društvu. Zaustavit ćemo vas jer smo jači od vas“, ističu Anonymousi u svojoj video poruci.

Inače, ta hakerska grupa je nedavno objavila uputstvo za hakovanje sajtova terorističkih grupa i pozvale sve građane sveta da im se u tome pridruže.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

AnonimusBiH
Komentari (0)
Dodaj komentar