Apel stanovništvu da ništa oko struje ne rade sami

ZAGREB – Član kriznog štaba za obnovu zemljotresom ugroženog područja Nikola Šulentić apelovao je danas na građane da ništa na objektima ne pokušavaju da popravljaju sami, kada je reč o električnoj energiji, jer su usluge Hrvatske elektroprivrede besplatne.

“Od prvog, najkatastrofalnijeg potresa imali smo ukupno 150.000 korisnika električne mreže van napona, moram napomenuti, ne samo na sisačko-moslavačkom nego i na velikogoričkom području”, rekao je Šulentić.

Od toga je 50.000 bilo na području sisačko-moslavačke županije, a već u prvih 24 sata je vraćeno više od 90 posto, a u narednih 24 sata gotovo sve.

Šulentić je za zagebačku N1 TV. rekao da kvalitet napona sigurno nije onakav kakav bi trebalo, ali će u narednih nekoliko dana biti izgrađene nove trafostanice, a koriste se i mobilne kućice.

Ponovio je da stanovništvo ne treba da vodi računa o potrošnji struje na tom području, jer računa neće biti najverovatnije u naredna tri meseca.

“Neka se ljudi greju i neka koriste sve mogućnosti u ovim teškim vremenima da sebi olakšaju u ovoj situaciji. HEP iznalazi model kako da se refundira ili, kako bih rekao, da se oprosti dug za ovaj period“, rekao je.

Govoreći o situaciji sa električnom energijom u selima i zaseocima, gde struje još nema, Šulentić je rekao da je to problem još od rata i to ne bi vezivao za zemljotres.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar