Bakir Izetbegović: „Republika Srpska blokira evrpski put BiH“

BUDIMPEŠTA – Predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Bakir Izetbegović, izjavio je danas u Budimpešti da je evropski prut BiH trenutno u zastoju i za to optužio Republiku Srpsku tvrdnjom da su građani BiH taoci, kako je naveo, onih koji smatraju da je njihovo neotuđivo pravo da negiraju genocid.

Izetbegović je na 10. konferenciji predsednika parlamenata zemalja Jugoistocne Evrope i država članica Višegradske grupe, rekao da Republika Srpska blokira institucije BiH samo zato što im je, kako je kazao, zakonski zabranjeno „negiranje genocida i slavljenje ratnih zločinaca“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Smeta vam Republika Srpska i sve što je Srpsko. Vi hoćete u Evropu, ali Srpska i Srbi možda neće u ovakvu Evropu koja umjesto njih, a za njih donosi posebne zakone da nesmiju govoriti, da livade nijesu njihove, da šume nijesu njihove, da vode i rijeke nijesu njihove, da Bog nije njihov. I , i šta je njihovo? Njihovo nije ništa osim prava da nemaju prava. E pa neće moći.Idite vi kud god hoćete samo ostavite nas, prođite se nas, jer kao što vidim mi vam ne tebamo i možete bez nas a i mi bez vas.Ali opet ali, vi bi da vama ostanu Srpske kuće, Srpske, livade, Srpske šume a da Srbi nestanu da se ispare.Neko vam je očito kazo da će to da se desi. Ali se nije desilo i očito se neće desiti, jer ta Evropa nemože da vam ispuni obećanje.Srbi vama ne smetaju da idete kud god hoćete, ali bez Srba.Nama ne treba Evropa.