BiH: Reis Kavazović čestitao Božić mitropolitu Hrizostomu

SARAJEVO – Reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović uputio je danas božićnu čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu.

„Povodom nastupajućeg velikog pravoslavnog praznika, Vama i pravoslavnim vernicima u našoj zemlji, u svoje ime i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, upućujem srdacne cestitke“, poručio je Kavazović.

On je u čestitki Hrizostomu, koji predsedava Sinodom SPC do izbora novog patrijarha, istakao da sa je svaki praznik vreme radosti i okupljanja, vreme želja i darivanja, preneo je portal Klix.ba.

„Želim da predstojeci praznik proživite u miru i radosti, da ga provedete u društvu najmilijih i da našoj zajednickoj domovini podarite dodatne ljubavi, topline i zagrljaja. U nadi da ćemo zajedničkim zalaganjem dati spostveni doprinos boljitku naše zemlje i u našu životnu stvarnost uneti ono najlepše što nosimo u sebi, upućujem Vam najiskrenije želje za Vaše lično zdravlje i napredak Vaše verske zajednice u pravcu dobra i humanosti“, naveo je reis u čestitki.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar