Bingulac u oproštajnoj poseti kod Đukanovića

PODGORICA – Predsednik Crne Gore Milo Đukanovic primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Srbije u Podgorici Zorana Bingulca.

Kako su prenele podgoričke Vijesti, Bingulas je naglasio da se sa Crnom Gorom „nikada nije ni sastajao ni rastajao“ i da sebe smatra delom ovog podneblja, da duboko poštuje Crnu Goru i njene strateške ciljeve koje korak po korak uspešno ostvaruje.

On je zahvalio na punoj saradnji i otvorenosti i izvanrednom doprinosu crnogorskih zvaničnika stvaranju atmosfere smirivanja odnosa, čemu su poseban doprinos davali predsednici dveju zemalja.

„I diplomatske reakcije Crne Gore u pojedinim osetljivim momentima bile su na pravom nivou“, kazao je Bingulac.

Iz Službe za informisanje predsednika saopšteno je da je Đukanović zahvalio Bingulcu za „izuzetan doprinos razvoju odnosa dveju zemalja“ i istakao da se može biti zadovoljno onim što je urađeno u proteklih šest godina mandata odlazećeg ambasadora.

Želje i očekivanja su uvek na višem nivou kada su u pitanju odnosi Crne Gore i Srbije, rekao je predsednik Crne Gore, ali se može biti zadovoljan ostvarenim progresom u odnosu na raniji period.

„Tome je posebno doprinelo unošenje doze realizma u naše odnose, što je logično vodilo unapređenju razumevanja, kao i međudržavnih odnosa saradnje“, kazao je Đukanović.

On je dodao da su odnosi stabilizovani i da je stvorena dobra platforma, zahvaljujuci u dobroj meri i ambasadoru Bingulcu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar