Blokirao druge vozove: Voz na pruzi Beograd-Bar stajao tri sata

Voz na pruzi Beograd – Bar stajao je tri sata kod mesta Golubovci u Crnoj Gori, i pritom blokirao još dva voza, jedan iz pravca Bijelog Polja, a drugi iz pravca Bara.

Više od tri sata putnici su čekali u mestu Golubovci da krene voz koji je zbog kvara stajao na otvorenoj pruzi. Nervozni putnici kazali su da se voz, koji je iz Bara krenuo u devet časova za Beograd, nekoliko puta kvario pre nego što je potpuno stao, prenose crnogorski mediji.

Iz Železničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) saopšteno je da nije reč o kvaru na njihovom vozu, već na međunarodnom vozu iz Beograda, koji je blokirao prugu.

– Zbog kvara lokomotive, vlasništva Železnica Srbije, na otvorenoj pruzi između stanice Golubovci i stanice Podgorica, jutarnji međunarodni voz za Beograd sa redovnim polaskom iz Bara u devet časova, kasnio je 163 minuta. Nakon što je poslata pomoćna lokomotiva, vlasništva ŽPCG, voz je nastavio vožnju za Beograd. Sve vreme putnici su bili bezbedni u vozu, a na raspolaganju je bio i vagon restoran koji koriste korisnici naših usluga – navodi se u saopštenju ŽPCG.

Tvrde i da je srpski voz kasnio i u Bijelom Polju 54 minuta, usled kvara na lokomotivi teretnog voza, vlasništva “Montekargo AD”, a kasnije i 94 minuta između Sutomora i Virpazara.

Istakli su da je zbog ovih kvarova na otvorenoj pruzi međunarodni voz iz Subotice kasnio 25 minuta, a kasnili su i lokalni vozovi na relaciji Podgorica-Bar. ŽPCG se izvinio putnicima koji su čekali na prevoz zbog pomenutog slučaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crna gorakasnjenjevoz
Komentari (0)
Dodaj komentar