Bora Đorđević otkrio koji glumac je dao ime Republici Srpskoj

Muzičar i pesnik Borislav Bora Đorđević izjavio je da je važno da Republika Srpska opstane i da se spoji Srbijom.

– Mnogo je važno da Republika Srpska opstane, pa i da se spoji sa maticom Srbijom. Iskreno se nadam tome – rekao je Đorđević Srni.

On je povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, podsetio na ljude koji nisu više živi, a koji su, kako kaže, mnogo značajni za Republiku Srpsku, a reč je o glumcu Danilu Lazoviću, koji je dao ime Republici Srpskoj, i piscu i slikaru Momi Kaporu, koji je bio senator Republike Srpske.

– Ne znam koliko to ljudi znaju, ali kada se raspravljalo o tome kako će se zvati buduća država, Danilo Lazović je predložio da se zove Srpska – rekao je Đorđević.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Bora ĐorđevićRepublika Srpska
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Da li je Bora Đorđević ikada cuo za, po mnogo cemu velikog, Dragoslava Bokana? Ocigledno nije. Predlazim da Bora potrazi Bokana i dobije informaciju iz prve ruke.

  • Nedovic radovan

    …dragi prijatelji , s duznim postovanjem gospodinu B.Djordjevicu koji je cesto gostovao u diskoteci u CH. gdje sam bio bodigard takodje i dokazanom kvalitetu i velicini pomenutog Glumca kojeg sam isto kontaktirao radi gostovanja u pomenutoj Zemlji ali Istina se mora postovati jer sam obavijesten od gospodina ministra tadasnje Vlade Republike Srpske, prof. dr. Ljubomira Zukovica, kojeg sam imao cast pratiti po klubovima i uprilicenim skupovima po CH…tada mi je rekao da je on taj koji je dao ime – SRPSKA- …to je bilo tako i lako je znati i ko sam i da li sam sklon nekakvim isticanjima i okretanjima a narocito kad je u pitanju postovani i Kantautor i Glumac…