Bošković:Spajić i mediji potcenjuju inteligenciju građana

PODGORICA – Ministar finansija Milojko Spajić i „režimski mediji služe se jeftinim populizmom i manipulacijama, javno potcenjujući inteligenciju crnogorskih građana“, rekao je večeras član Predsedništva opozicione DPS Predrag Bošković, reagujući na kritike vladajuće većine na račun lidera DPS i predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

„Krivicu što pojedini zakoni nisu stupili na snagu, pa i oni koji se tiču ekonomskih tema, isključivo snosi nova vlast koja je, na silu, bez kvoruma, dakle suprotno zakonu i Ustavu održala sednicu parlamenta.
Povod za ovo pravno nasilje, nisu bili zakoni o kojima Spajić govori već jedan zakon, koji je za novu vlast i njihove mentore značajniji od svih drugih: Zakon o slobodi veroispovesti“, tvrdi Bošković u saopštenju.

Pomenuti zakon je, kako dodaje, morao da bude usvojen 28. decembra, kako bi se „vlast pohvalila još jednom bizarnošću – da je srušila stari zakon tačno na godišnjicu njegovog izglasavanja“.

„Svi zakoni koje je nelegalno izglasala vladajuća većina, samo su kolateralna šteta ovog jednog i izraz potrebe nove vlasti da udovoljavaju ucenama i zahtevima svojih mentora“, smatra Bošković.

Ministar Spajić ranije danas rekao je, pored ostalog, da je zbog odluka Đukanovića da vrati na ponovno odlučivanje sve zakone koje je donela Skupština na sednici 29. decembra, „99 odsto privrednih subjekata u Crnoj Gori sada nelegalno“.

Predsednik Đukanović vratio je na ponovno odlučivanje zakone koje je donela Skupština na sednici u utorak, a među njima i izmene Zakona o slobodi veroispovesti.

Razlog za to je, kako tvrdi Đukanović, otvoreno pitanje kvoruma na sednici na kojoj su ti zakoni usvojeni, kao i pravno pitanje mandata dva poslanika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar