Bošnjaci ugrožavaju Ustav BiH

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas u Sarajevu, posle razgovora sa predstavnicima Saveza za promene, da su Srbi u zajedničkim institucijama BiH zabrinuti zbog ugrožavanja Ustava.

Glavna tema razgovora je bila, kako je rekao, eventualni zahtev za podnošenje revizije presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije i ukazao da odluku o tome mogu donositi samo bh. institucije, a nikako paralelne institucije koje pripadaju samo jednom narodu.

“Te paralelnne institucije koje pripadaju samo jednom narodu ugrožavaju stabilnost BiH. Zato pozivamo najpre člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića ali i sve druge da shvate da Ustav BiH kaže da odluku u ime BiH mogu donositi samo njene institucije a u ovom slučaju samo Predsedništvo BiH“, istakao je Ivanić.

Izrazio je očekivanje da će se predstavnici bošnjačkih političkih stranaka vratiti u „institucionalno delovanje“ te da neće ugrožavati delovanje BiH i njenih institucija.

Upozorio je da ukoliko se ne bude delovalo institucionalno, predstavnici srpskog naroda naći će načina kako da odgovore na to.

„Bošnjački predstavnici ugrožavaju normalno funkcioniranje BiH“, zaključio je Ivanić.

Zamenik predsedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić koji je ponovio da predstavnici Saveza za promene u tom domu neće učestvovati u radu za sutra zakazane sednice tog doma, dodajući da bošnjačke stranke nisu prihvatile njegov predlog za odlaganje sednice.

Bosić je, kako prenosi Klix.ba, takođe izrazio uverenje da će predsedavajući Ivanić naći načina da zakaže sednicu Predsedništva BiH na kojoj će biti razmatrano pitanje da li će BiH podneti zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

BošnjaciMladen IvanićUstav
Komentari (0)
Dodaj komentar