Bošnjakinja dobila otkaz zbog protivljenja bojkotu izbora

SREBRENICA – Direktor bošnjačkog Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić je najpre pretio, a potom dao otkaz Srebrenčanki Nermi Halilović, zbog protivljenja bojkotu ponovljenih lokalnih izbora u toj opštini u nedelju.

Ona je novinarima rekla da je otkaz dobila zbog javnog protivljenja odluci Bošnjaka da bojkotuju izbore, koju su doneli lideri Inicijative „Moja adresa: Srebrenica“.

Halilovićeva je profesor istorije i pri kraju studija za vaspitača predškolskog vaspitanja, a prethodno je završila dve srednje škole i na listi je „Bošnjačkog pokreta“ za odbornika u Skupštini opštine Srebrenica.

Rekla je da je pod pod stresom i u šoku zbog doživljene neprijatnosti juče u Memorijalnom centru odakle je, kako kaže, faktički isterana samo zato što je iznela svoje mišljenje da je protiv bojkota izbora i da Bošnjaci treba da izađu na izbore.

„Emir Suljagić mi je rekao da ja ne mogu a radim u Memorijalnom centru i da dajem izjave i bavim se politikom“, rekla je Halilovićeva.

A pošto ga je pitala zar nema prava da iznese svoje mišljenje i mora li da radi pod torturom, što, kako je rekla, ne želi, Suljagić ju je istao iz Memorijalnog centra, a potom je, kaže, dobila mejl da je njen ugovor o radu raskinut.

Halilovićeva je rekla da će, uprkos svemu u nedelju izaći na izbore i poziva sve Bošnjake i građane Srebrenice da to učine isto i iskoriste svoje demokratsko pravo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar