Bravo, mladi: Srbi i Hrvati uz pesmu (video)

Hrvatska i srpska mladež još jednom je poslala lepu sliku svetu, pokazavši da je prijateljstvo između ova dva naroda moguće.

Članovi pančevačkog folklornog ansambla „Abrašević“ i članovi kulturne udruge „Seljačka sloga” iz Preloga zapevali su zajedno na jednom festivalu na Siciliji.

Mladi fokloraši iz Abraševića počeli su da pevaju spontano čuvenu pesmu „Đurđevdan“, a ubrzo im isto tako spontano pridružio ansambl iz Hrvatske, pa su zajedno zapevali „Miljacku“, „Lipe cvatu“…U jednom trenutku su se uhvatili pod ruku i zaigrali.

Učesnici koji su snimali prijateljsku scenu usred Sicilije čuli su upitne komentare Italijana „Srbi i Hrvati pevaju zajedno?“, na šta su im Hrvati i Srbi sa ponosom odgovarali „Da!“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Srbi i Hrvati
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Louis Krstic

    Ljubav u srcima ljudi se nikada ne može ugušiti. Ona uvek izbije tamo gde nađe makar malu pukotinu. I gle, njeni cvetovi promole svoje pupoljke koji se dalje razvijaju u ono najlepše što se poželeti može. Ljuba nema moć, ali nema moći koja može ugušiti ljubav. Ona uvek donosi radost srcima. Uvek probija najlakše tamo gde umovi nisu očvrsli i postavili oklop nad i utamničili ono što život u suštini jeste. Jednoga dana, kada ona ojača dovoljno um nema kud nego da se preda. Mali pupoljci visibaba ipak najavljuju radosno proleće ma kakva da je bila opaka zima. Radujmo im se!

  • Anonimni

    Prestanite da ispirete ljudima mozak.