Britanac incident na Zrću opisao kao „Treći svetski rat

LONDON/ZAGREB – Na društvenim mrežama pojavili su se uznemirujući snimci koji prikazuju kako se obezbeđenje Hideout festivala na plaži Zrće, u Novalji, Republika Hrvatska, sukobljava sa posetiocima te manifestacije.

Snimke je najpre na svom tviter profilu objavio Britanac, Džejmi Rob, a potom je o tom događaju pisao tabloid Dejli Mejl.

Na snimku se vidi da je sukob redara i posetilaca izbio na „after partiju“ festivala elektronske muzike, kada su, kako se navodi, gosti počeli da bacaju predmete prema izbacivačima, što je naišlo na njihovu žestoku reakciju pri čemu su upotrebili i palice.

Tvrdi se da je među posetiocima bilo i povređenih.

Kako je preneo hrvatski portal Net, nejasno je da li su oni koji su bili uključeni u sukob bili iz Velike Britanije, ali je poznato da je ovaj muzički događaj veoma poznat među britanskim turistima.

Britanac Rob, koji je objavio snimke na tviteru, napisao je da je bilo dobro videti ljude da se suprotstavljaju batinama, a sam prizor je opisao kao “Treći svetski rat”. Prema njegovim tvrdnjama, obezbeđenje je potom odvelo nekoga “iza scene” kako bi ga pretukli.

“Svi su se zauzeli za dečka kojeg su izbacivači tukli dok su ga vukli iza scene gde niko ne može da vidi šta mu rade“, naveo je Rob.

Organizatori festivala takođe su se oglasili na tviteru porukom da istražuju incident.

“Hvala što ste ukazali na ovaj problem. Ne tolerišemo nasilje nikakve vrste i istražujemo ovaj slučaj”.

A u odgovoru za Dejli Mejl su poručili: “Hideout zahteva najviše standarde profesionalnog ponašanja od svih koji tamo rade, a trenutno istražujemo slučaj. Hideout ne toleriše nikakvo nasilje na festivalu i ohrabruje posetioce da upozore članove osoblja ako im se dogodi ili svedoče sličnoj situaciji u budućnosti“.

Hideout festival je šestodnevni festival elektronske muzike koji je posebno popularan među mladim Britancima.

Održava se u nekoliko klubova na plaži Zrće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • ajajoj

    Ne razumem… došli su u svoju koloniju i ne mogu da rade šta hoće? Kako to? Još popili i batina ! tc,tc,tc….