Britanski pisac: Hrvatska mala i nebitna

Britanski pisac Filip Ker, koji je u Španiji predstavio svoj roman “Dama iz Zagreba”, rekao je u razgovoru za „El Pais“ da je “Hrvatska mala zemlja koja nikoga ne zanima” i da će to isto postati Škotska bude li se odvojila od Ujedinjenog Kraljevstva, prenosi Hina.

„Hrvatska je dobar primer šta može da se dogodi kada si mala zemlja koja nikome nije bitna. Svi koji u Škotskoj traže nezavisnost morali bi da posete Hrvatsku ili Bosnu. Možda će im se sviđeti da budu tamo, ali u tamošnjim prodavnicama nema ničega“, izjavio je Ker, koji je rođen u glavnom škotskom gradu Edinburgu.

U Zagrebu, gde je skupljao podatke za svoj poslednji roman, proveo je “užasne dane”, citira ga „El Pais“.

Kerr (61) je dao intervju u primorskom gradu Valensiji tokom festivala kriminalističkog romana “VCL Negra”. Njegov roman “Dama iz Zagreba” deseti je nastavak serije o detektivu Berniju Gunteru koji živi i radi u Nemačkoj za vreme Drugog svetskog rata. Taj je triler ovog meseca predstavio i u SAD.

“Svidelo nam se ili ne, Nemačka je i dalje dominantna sila u Evropi, a Bregzit je velika greška. Šteta, jer je Evropa sa nama Britancima unutra bila bolja. Ujedinjeno Kraljevstvo uvek je bilo protivteža Nemačkoj”, izjavio je Ker.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

britanski pisachrvatskaskotska
Komentari (0)
Dodaj komentar