Budva: Protest nezadovoljnih kaznom zbog pomorske nesreće

BUDVA – “Nepravda”, “Bahatost”, “Diskriminacija”, “Kazna?”, “Neodgovornost”, “Nebezbednost”, poruke su ispisane na transparentima koje su jutros u Budvi nosili članovi „Pokreta 22. novembar”, na protestu ogranizovanom zbog, kako je navedeno, neprihvatljive presude u slučaju smrti Maje Šljivančanin u pomorskoj nesreći.

Oko stotinu građana odazvalo protestu se, koji je održan u gradskoj marini, prenose Vijesti.

“Godinama unazad svedoci smo nesreća na moru blizu obala Budve. U slučaju tragične pogibije Maje Šljivančanin, kazna je neprihvatljiva i čak neumesno blaga. Smatramo da ova kazna mora niti revidirana kako bi bila opomena svim bahatim pojedincima koji iz sezone u sezonu divljaju morem, ugrožavajući bezbednost kupača i ljudi na malim plovilima, ali i neodgovornim roditeljima koji svojoj maloletnoj deci dozvoljavaju da upravljaju jahtama i gliserima”, poručila je članica „Pokreta 22. novembar“ Marica Kuznjecov Boljević.

Sedamnaestogodišnji M. S. optužen je za pomorsku nesreću 11. jula u budvanskom akvatorijumu u kojoj je stradala Maja Šljivančanin (31), a teško povređen Vladan Stanišić, osuđen je pre nekoliko dana na 120 sati društveno-korisnog ili humanitarnog rada i pojačan nadzor organa starateljstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar