Bugraska: ITN neće pokušati da formira vladu

SOFIJA – Nova bugarska antisistemska stranka „Postoji takav narod“ (ITN) saopštila je danas da neće pokušati da formira vladu.

Narodni bes zbog raširene korupcije pojačao je podršku
ITN i dve manje antikorupcijske stranke na izborima održanim 4. aprila,
ali njih tri zajedno nemaju dovoljno poslanika za postizanje većine u parlamentu, preneo je Rojters.

Lider ITN-a, TV voditelj i pevač Slavi Trifonov, rekao je da njegovoj stranci nedostaje dovoljno poslanika i saveznika da formira vladu, ali da neće prihvatiti podršku tradicionalnih bugarskih partija koje krivi za to što je Bugarska i dan danas najsiromašnija članica Evropske unije.

„‘Postoji takav narod’ nema potreban broj poslanika niti partnera da bi vodio vladu. Stabilnu vladu“, napisao je Trifonov na Fejsbuku.

„Podrška koja nam se nudi dolazi od političkih frakcija koje su štetne, pohlepne i i dokazano ugrožavaju. Ono što oni nude nije podrška, već zavisnost“, rekao je Trifonov.

Dodao je da će za premijera nominovati šampionku u šahu Antoanetu Stefanovu, koja će odmah vratiti mandat za formiranje vlade kada joj ga predsednik bude uručio, najverovatnije ove nedelje.

Njegova odluka usledila je nakon što je stranka desnog centra GERB premijera Bojka Borisova prošlog petka odustala od poklušaja da formira vladu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar