Cetinje poziva sutra na okupljanje, organizator nepoznat

CETINJE – Nepoznati organizator ponovo poziva građane Cetinja i cele Crne Gore da se sutra okupe za Badnji dan i svaki drugi dan ispred Dvora Petrovića, kako navode, „ispod svoga neba i oko svoga Sunca“.

U saopštenju, kako prenosi portal RTCG, građana Cetinja poziva se i sveštenstvo nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) na čelu sa arhiepiskopom cetinjskim i mitropolitom crnogorskim Mihailom, da osvešta badnjake i bude uz svoj narod.

Svoju, kako su naveli, neistomislenu braću i Srpsku crkvu pozivaju i mole da „bar u ove dane mira i praštanja prekinu ‘rat lažnim vestima’ u kojem su i iskusni i dokazani i prekaljeni“.

Srpsku ckrvu optužuju da je podstrekač na, kako kažu, „krv i stradanje i zagondžija na račun tuđe krvi i štetu sopstvenog naroda“.

„Zato, samosvesna i građanska Crna Goro, i sutra na Cetinje i svaki dan po Badnjemu – zajedno i ujedno“, navodi se u saopštenju.

Mitropolija crnogorsko primorska je ranije danas pozvala građane da sutra ne dolaze na Cetinje s porukom da ostanu u svojim gradovima i svojim domovima, kao i da će se tradicionalno paljenje Badnjaka obaviti bez okupljana, zbog poštovanja epidemioloških mera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar