CG:DPS poručuje Krivokapiću da konačno nauči nadležnosti

PODGORICA – Opoziciona Demokratska partija socijalista poručila je danas premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću da bi konačno mogao da nauči ustavne nadležnosti i sistem podele vlasti.

DPS se oglasila povodom izjave premijera Krivokapića da predsednik Milo Đukanović krši Ustav i zakone i Crnu Goru tretira kao svoj feud, komentarisući Đukanovićevu odluku da vrati zakone Skupštini na ponovno glasanje, među kojima je i Zakon o slobodi veroispovesti.

Stranka Mila Đukanovića predlaže Krivokapiću da pročita član 94 Ustava Crne Gore u kojem su jasno propisane nadležnosti predsednika Crne Gore i njegovo pravo da Zakon vrati na ponovno odlučivanje Skupštini.

U saopštenju se naglašava da su Đukanović, kao i Demokratska partija socijalista, pokazali puni demokratski kapacitet u prethodna četiri meseca mirnom i demokratskom tranzicijom vlasti bez ijedne opstrukcije.

DPS u saopštenju navodi da „demokratski kapaciteti naše partije ne podrazumevaju da ćemo trpeti bezakonje, otpočinjanje sednica bez kvoruma, uzurpiranje nadležnosti DIK-a i uvođenje pravnog nasilja od strane nove vlasti“ i dodaje da će se takvom ponašanju jasno suprotstaviti na institucionalan način, u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar