CG:Kosovo sa zvezdicom je tehnička greška

PODGORICA – Ministarstvo zdravlja Crne Gore saopštilo je danas da je došlo do tehničke greške u odluci o novim epidemiološkim merama, u kojoj je Kosovo označeno sa zvezdicom, bez fusnote.

“Prilikom pripreme tabele sa novim setom mera u borbi protiv pandemije izazavane virusom covid 19, došlo je do tehničke greške, kojom prilikom je označeno Kosovo sa zvezdicom”, navodi se u saopštenju iz tog resora, preneo je podgorički portal CdM.

Navode i da tehnčka greška, nakon što je uočena, odmah i ispravljena, što se, kako kažu, može videti i na sajtu Ministarstva zdravlja.

Objavljivanje dokumenta sa zvezdicom pored naziva za južnu srpsku pokrajinu, CdM je protumačio da ministarka zdravlja u novoizabranoj vladi Jelena Borovinić Bojović ne priznaje kosovsku nezavisnost i to ocenio skandaloznim.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Srpska teritorija KiM nije država jer nije priznata od Ujedinjenih Nacija, već je dio otete teritorije od vojne organizacije koja se zove NATO i zemlje koje čine NATO su je ,samovoljno priznale kršeći povelju ujedinjenih nacija i prisilile ostale zemlje da to i one priznaju.Prema tome Jelena Borovinić Bojović nije napravila nikakvu grešku, već je samo pokazala da poštuje međunarodne zakone i međunarodno pravo a samim tim i povelje Ujedinjenih nacija.Podgorički portal CdM je očito ovim pokazao ko je u njegovoj redakciji i čiju brigu brine, što sam znao i bez ovog slučaja.Sad znaju i drugi!