CG: Nova M od ponoći nedostupna na Extra TV-u i m:tel-u

PODGORICA – Korisnici platforme Extra TV crnogorskog Telekoma i m:tela noćas od ponoći ne mogu da prate program Televizije Nova M, jer nije postignut dogovor a tom televizijom zbog, kako je navedeno, „nerealnih i neodrživih zahteva vezanih za uslove emitovanja“.

„Televizija Nova M, koja je ekskluzivni emiter utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu, naložila je Crnogorskom Telekomu i drugim operaterima s kojima nije vlasnički povezana da uklone taj kanal sa svojih platformi. Uprkos naporima crnogorskog Telekoma da zaštiti interese svojih korisnika, dogovor s tom TV kućom nije bilo moguće postići zbog nerealnih i neodrživih zahteva vezanih za uslove emitovanja“, saopštio je crnogorski Telekoma, prenosi CdM.

Ta kompanija navela je i da se zbog te odluke TV Nova M obratila nadležnim državnim organima, jer na taj način televizija uskraćuje prenos utakmica reprezentacije za više od 60 odsto crnogorskih građana, koliko tržišta trenutno pokrivaju operatori.

I u kompaniji m:tel istakli su da ih je TV Nova M obavestila da taj TV kanal uklone sa njihove platforme.
I m:tel-u i Telekom apelovali su na državu i sve nadležne institucije da spreče namere TV Nova M i omoguće građanima Crne Gore da nesmetano „prate i podržavaju svoju reprezentaciju“, bez obzira kog operatora koriste.

Kako je saopštila TV Nova, njihov program moći će da prate korisnici Telemaća i Totala, kao i da je njihov program dostupan preko zemaljskog signala.

„TV Nova M je nacionalna televizija što znači da se naš program emituje i zemaljskim signalom“, kazali su CdM-u u TV Nova M.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar