Članstvo Crne Gore u NATO neće ugroziti prijateljstvo s Rusijom

Crnogorska vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) ocenila je danas da članstvo Crne Gore u NATO-u ne treba da brine nikoga, „ni u Crnoj Gori, ni u Rusiji“.

To članstvo, kako je navedeno u saopštenju, neće ugroziti tradicionano prijateljstvo izmedju  Crne Gore i Rusije.

Stoga, prema saopštenju, zvanična Moskva ne treba da se oslanja na ocene dela opozicije u Crnoj Gori, koja, navodnom odbranom Rusije od politike Crne Gore, zapravo „kamuflirano napada“ lidera DPS i premijera Mila Djukanovića.

Povod za saopštenje DPS je nedavna optužba predsednika opozicione grupacije Demos Miodraga Lekića da Djukanović vodi „propagandni napad“ na Rusiju.

Lekić  je kritikovao Djukanovićev poziv Evropskoj uniji da podrži balkanske lidere i „primeni oštriju regionalnu strategiju u odnosu na ruskog protivnika“. Prema Lekićevoj oceni, Djukanović takvom izjavom očekuje „nagradu“ od NATO-a da mu omogući ostanak na vlasti.

Lekićeva „strateška odbrana Rusije je kamuflirana taktika napada na Djukanovića“, piše u saopštenju DPS, u kome se, takodje navodi da je bivši crnogorski ministar inostranih poslova ostao dosledan na svojim anticrnogorskim pozicijama.

Uz napomenu da Rusiju, slično Lekiću, „brani“ i funkcioner opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević, u saopštenju DPS se ističe da će „pravi znak boljitka Rusije biti kad u Moskvi prestane potreba da je brane Lekić i Knežević“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar