Crna Gora danas ili sutra o proterivanju ruskih diplomata

Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je danas da će se Vlada Crne Gore uskoro „odrediti“ prema odluci zemalja EU da proteraju ruske diplomate.

„Crna Gora je članica NATO-a i kandidat za članstvo u EU. Iz tog članstva i procesa proizilaze obaveze praćenja spoljne politike EU, ali naravno i solidarnosti i partnerstva sa članicama iz NATO-a“, rekao je Marković.

Po njegovim rečima, trovanje bivšeg dvostrukog agenta u Velikoj Britanji ukazuje da je „odgovornost na strani Rusije“.

„Videli ste snažnu reakciju medjunarodne zajednice u cjelini. Naravno, Crna Gora kao odgovoran i solidaran partner će se već danas, ili sutra odrediti prema toj situaciji“, kazao je Marković.

Dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova ćerka nadjeni su početkom marta bez svesti u engleskom gradiću Solsberiju. Njihovo stanje se od tada opisuje kao kritično.

Velika Britanija je za napad okrivila Rusiju i proterala 23 diplomate. Moskva je odbacila optužbe i najavile protivmere.

Više od 20 zemalja proteralo je ruske diplomate zbog slučaja Skripalj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    U fukare oci ko splacine!Niti si ti Crnogorac niti je ovo danas Crna Gora.Satjerali ste nas uza zid i uz pomoc svjetskog olosa probate nas otjerati i protjerati kao sa KiM.Sta ce boti za sad se nezna,ali se zna samo da necete moci da nas otjerate i pogazite tudjinskom cizmom na vasim smtdljivim nogama,koja vas vec zulja.Mizerni gadovi.

  • Zoran

    O, jado, jadni. Ti li se još zoveš čovjekom. Sram te bilo, kada obraza nemaš! DažBog da te snadje ništa lijepo!