Crna Gora: Nova M TV neće da se emituje preko Telekoma i Mtela

Korisnicima Extra TV-a i Mtel kablovskih operatera u u Crnoj Gori uskraćeno je pravo da ubuduće gledaju TV Nova M, u vlasništvu američke KKR grupe, što znači da će biti uskraćeni i za prenose utakmica crnogorske fudbalske reprezentacije, tvrde ti kablovski operateri, dok iz Nove M navode da će svi gradjani moći da ih prate putem zemaljskog signala.

Crnogorski Telekom i Mtel u odvojenim saopštenjima tvrde da oko 60 odsto gradjana neće moći da prati prenose za koje je pravo otkupila Nova M.

„Vlasnici Nova M ovim gestom iskazuju nepoštovanje prema interesima građana i reprezentacije Crne Gore“, navodi se u saopštenju Mtela.

Ta dva kablovska operatera tvrde da je Nova M ispostavila nerealne zahteve koje oni nisu mogli da ispune. Tražili su i da reaguje Agencija za elektronske medije.

Nova M je, medjutim, saopštila je da će biti dostupna svim gledaocima te da su neistinite tvrdnje operatera Telekom i M tel. Oni navode da će biti dostupni putem zemaljskog signala i preko kablovskih operatera Telemah i Total, koji su, kako navode, prihvatili njihove zahtjeve.

Nova M u Crnoj Gori ima nacionalnu frekvenciju i ranije se zvala Pink M. Nakon što je vlasnik Pinka Željko Mitrović prodao Pink M američkoj KKR grupi preimenovala se u Nova M.

U medjuvremenu se u Crnoj Gori putem kablovskih operatera emituje i Pink M, ali se celi program proizvodi u Beogradu i u Podgorici nemaju redakciju.

Američka KKR grupa je vlasnik Telemaha i Total-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar