Crna Gora šalje vojnike na granicu sa Rusijom

Crnogorske snage biće deo snaga NATO-a koje su raspoređene na Baltiku i u Poljskoj, saopštio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović na pres-konferenciji nakon prvog dana Samita NATO-a.

„Crna Gora će svakako doprineti politici odvraćanja i odbrane time što će učestvovati u snagama Alijanse u Letoniji, zajedno sa Slovenijom pod komandom Kanade“, kazao je on u Briselu.

Đukanović je napomenuo da su članice na Samitu u Kardifu donele odluke o raspoređivanju novih snaga u baltičkim država i u Poljskoj.

„Reč je o raspoređivanju snaga u okviru našeg NATO prostora i sve države-članice su u obavezi da participiraju u tim snagama. Ono što vam u ovom trenutku mogu kazati jeste da je naša namera da budemo sastavni deo određenih formacija zajedno sa Slovenijom.“

Kada je u pitanju misija Alijanse u Iraku, Đukanović je pojasnio da se radi o trening misiji.

„Namera je da se formira trening misija u Iraku, a svi ostali detalji će tek biti utvrđeni u narednom periodu. Naša namera je da svakako učestvujemo u i trening misiji u Iraku“, kazao je Đukanović.

Govoreći o prvom danu Samita, Đukanović je takođe dodao da odluke koje su doneli lideri zemalja NATO-a predstavljaju „korak napred“.

„Imali smo jednu veoma značajnu raspravu. Saglasili smo se oko ravnopravne podele finansijskog tereta“, kazao je predsednik Crne Gore.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crna gorarusijavojska
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • DUKLJANIN

    NE BULAZNITE , SRBIJA SE BUSA A SDRUGE STRANE NAŠI VOJNICI UČESTVUJU NA VEŽBAMA I SA NATO I SA RUSIJOM SDRUGE STRANE…..VERUJTE MI DA VEĆIH SRBA NEMA OD CRNOGORACA ALI POLITIKA JE JEDNO A NACIONALNI PONOS DRUGO..DA BI SE SAČUVAO NACIONALNI PONOS I DRŽAVNOST U OVOM SVETU GLOBALNE PODELE I OTIMAČINE MORATE SE PRIKLONITI JEDNOM TABORU..CRNA GORA SE PRIKLONILA NATO PAKTU ALI ODNOSE SA RUSIJOM I OSTALIM PRAVOSLAVNIM ZEMLJAMA NIJE PREKIDALA I DALJE SU NAJAČE KULTURNE I EKONOMSKE VEZE SA SRBIJOM,RUSIJOM,MAKEDONIJOM ITD…DRŽAVU TREBA DA VODI MUDAR PREDSEDNIK A NE KAO OVAJ NAŠ KOJI HOĆE DA SEDI NA TRI STOLICE…

    • Anonimni

      Pa da, zato ste glasali da Haradinaj i Tači uđu u Interpol ? Prvo Avganistan, pa Crna Gora. Avganistanski opijum da direktno stiže na Kosovo, gde će se prerađivati u heroin i preko Milogore do ostatka sveta ? I to sve pod oružanom zaštitom Amerikanaca, koji su sve to i organizovali naravno. Ali, puteve droge neće štititi ameri, već Milogorci, Hrvati, i ostali mališani koji su dali NATO-u dupe pod kiriju?

  • Misko

    Jad i beda. Crnogorci, nekad najbolji Srbi, postadoše NATZI bubašvabe….